Серия Sheep Placenta




Думата «плацента» ни препраща към онези времена, когато нашата кожа е била по
бебешки нежна, а ние самите под майчиното крило получавахме всичко необходимо без никакви грижи . Плацентната козметика включва продукти, които помагат на стареещите клетки на кожата «да си припомнят» младостта, и подобно на бебетата да получават «наготово» подхранване, което е необходимо за активното делене и растеж .
Плацентата е орган, свързващ организма на майката и детето по време на бременността. Това е кладенец от полезни биологично активни съединения.
За производството на козметичните продукти от серия Sheep Placenta се използва овча плацента, тъй като тя е най съвместима с компонентите на човешката кожа . С помощта на високотехнологичен метод за екстрахиране производителите достигат висока степен на прочистване на екстракта . Този метод гарантира пълната безопасност на получения продукт. Освен това се запазват всички съставки, които правят плацентата ценна . Методът на плацентно подмладяване започва своята история още през 1912 г. : професор Алексис Карел (Франция) открива активно вещество, способно да възстановява живота на клетките . Въз основа на опитите на Карел през 1931 г. Швейцарският
доктор Пол Ниханс създава метод на лечение с помощта на живи клетки . След 13 години японският учен Шан Дао успява да извлече от овчата плацента екстракт.
Използването на плацента започна много преди научните открития:
• като подмладяващо средство плацентата се е използвала още по времето на Клеопатра . Първите научни обяснения на лечебните свойства на плацентата се споменават в трудовете на Хипократ и Авицена;
• в Китай плацентата са наричали «лодка във виолетова река», с която детето пристига в света . След раждането на детето са изсушавали последъка му, при поява на тежка болест са приготвяли отвара и са я давали на болния да пие . Това се е смятало за много ефикасно средство за стимулиране на защитните сили на организма;
• руските баби-акушерки са съветвали след раждането плацентата да се заравя под прага (място за възнесение на предците) или в малка яма, в която се засажда дърво като символичен побратим на новороденото дете .
Екстрактът от плацента (Placental extract) е продукт, получен по метода хидролиза (разграждане) на плацентната тъкан, неповторим природен комплекс, съдържащ белтъци, аминокиселини, полизахариди, липиди, ензими, ненаситени мастни киселини, витамини и микроелементи .
 Повечето от микробите, които попадат върху кожата, загиват за 20-30 минути.
Как функционира плацентната козметика?
  • Стимулира «белтъка на младостта»: протеин, който се съдържа в овчата плацента, по състав наподобява основния строителен белтък в човешката кожа — колаген, естественото производство на който в организма значително се редуцира към 35-годишна възраст, което води до поява на бръчки .
  • «Блокира» свободните радикали: свободните радикали са признати виновници за преждевременното стареене . В кожата най-силно от тях страда колагенът, тъй като радикалните молекули възпрепятстват свободното преместване на молекулите в колагеновите влакна, в резултат на което те образуват връзки, губят гъвкавостта си и стават твърди .
  • Намалява трансепидермалните загуби на влага: аминокиселините на екстракта от плацента създават върху кожата защитен филм, който възпрепятства загубата на влага, без да затруднява клетъчното дишане .
  • Осигурява наситено подхранване на клетките: екстрактът от плацента съдържа комплекс от подхранващи вещества, сред които аминокиселини, ензими, минерални вещества и много др .
  • Повишава «козметичния имунитет»: кожата е имунокомпетентен орган . Това означава, че тя сама носи отговорност за имунитета си! За тази цел кожата е въоръжена с цяла система от имунни клетки: Лангерхансовите клетки осъществяват контрол, клетките лимфоцити «бомбардират» врага, а клетките макрофаги «довършват» външните агенти .
Кожата е «щит» на организма, на нея постоянно се налага да отразява атаките на външния свят . Но много често собствената защитна система не е на висота, и агресорът побеждава . В резултат на това се появяват дерматити, екземи, акне и други козметични проблеми .

Коментари

Популярни публикации от този блог

Мразя Акнето ! Как се отървах от грозните пъпки ?!

GIULIANO GUDMAN ОБУВКИ

Обогатен гел с аргинин и глицерин "Active Life"